mobiliteitMobiliteit

Iemand kan vaak jarenlang tot volle tevredenheid bij een bedrijf werken. Dan gebeurt er iets, meestal zonder duidelijk aanwijsbare redenen. Het plezier is weg en vaak de inzet ook. Dit is een proces dat tijdig aangepakt moet worden. Zonder goede aandacht woekert het voort. Dit heeft vaak als resultaat: ziekmeldingen, ontevreden medewerkers en spanningen binnen het bedrijf.

WorkID helpt bij het oplossen van deze problemen.

Re-integratie 1e en 2e spoor

Een zieke medewerker moet tijdig geholpen worden in het kader van de Wet Poortwachter. In eerste instantie binnen het eigen bedrijf. Mocht dit niet lukken, dan kunnen wij helpen een passende baan buiten de eigen organisatie te vinden en te verwerven.

Outplacement

Door omstandigheden is iemand niet meer intern binnen het eigen bedrijf te herplaatsen. Besloten wordt om een traject te starten om buiten het bedrijf een nieuwe passende werkkring te vinden. Samen kijken we naar je mogelijkheden, wil je verder in je “oude” beroep of wil je een hele nieuwe start maken? We kijken stap voor stap wat nodig is om je doel te bereiken en maken hier een concreet en haalbaar plan voor.

Loopbaanadvies

De kwaliteiten van iemand komen in een nieuwe functie mogelijk beter tot hun recht. Iemand kan echter ook zelf reageren op een nieuwe (interne) functie. Is dit echter wel de juiste persoon voor die functie?

Studie-of Beroepskeuze

We gaan hierbij uit van wat iemand motiveert op basis van passies en voorkeuren. Dit zorgt voor meer positieve en effectieve energie in de uitvoering van functies, meer creativiteit en minder ziekteverzuim binnen organisaties.

Re-integratie

Dit gebeurt o.a. via het project Teugels in Handen. Het doel hiervan is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen en te begeleiden. Niet door het voeren van vele gesprekken, maar door actief te zijn. Door de handen uit de mouwen te steken en met die inzet hippische verenigingen te helpen met allerlei werkzaamheden. Deze verenigingen hebben, zoals veel andere sportverenigingen, moeite om vrijwilligers te vinden. Deze zijn nodig om sportieve evenementen te kunnen blijven organiseren.

Er is dus sprake van een win-win situatie: aan de ene kant de sociale activering van mensen die ver van de arbeidsmarkt staan en aan de andere kant de ondersteuning van sportverenigingen.

Bij dit alles kan WorkID helpen. Wij kunnen een grondig onderzoek naar de motivatie en kwaliteiten van iemand doen.
We kijken samen wat het best bij iemand past. Waar komen zijn of haar kwaliteiten het best tot hun recht. Heeft iemand nog ondersteuning, coaching of (bij)scholing nodig?

Wilt u hier meer over weten neem dan vrijblijvend contact met ons op.